Je kunt natuurlijk geen succesvolle sportschool of fitness onderneming hebben zonder de juiste fitness spullen en apparaten. Maar er is een vraag waar veel ondernemers mee zitten, en dat is of ze deze spullen moeten kopen of leasen. Als je net begonnen bent met je onderneming, heb je misschien alleen de financiële middelen om tweedehands apparatuur te kopen, maar als die snel verslijten, zal vervanging kostbaar zijn. Als je je onderneming wilt uitbreiden, wil je misschien apparatuur updates maken om de aantrekkelijkheid van je onderneming te vergroten en huidige leden tevreden te houden. Dus, hoe ga je betalen voor deze upgrades?

Er zijn betaalbare mogelijkheden om fitnessapparatuur zowel te leasen als te kopen. Lees verder om te zien welke optie het beste bij jouw past.

Leasen van fitnessapparatuur

Het leasen van fitnessapparatuur is net als het betalen van huur. Je vraagt de lease aan via een kredietverstrekker of een financieringsmaatschappij. Zij kopen de apparatuur en jij gebruikt deze tijdens de leasevoorwaarden, alsof je de eigenaar ervan bent, terwijl je een maandelijkse aanbetalingen doet. Aan het einde van de leaseperiode kun je ervoor kiezen om de apparatuur te verlengen, terug te sturen of ervoor kiezen de apparatuur tegen gereduceerde prijs aan te schaffen.

Als je van plan bent om de apparatuur regelmatig te vernieuwen is leasen waarschijnlijk de beste optie voor jou. Bovendien hebben sommige grotere fitnessapparaten zoals; loopbanden, crosstrainers en fietsen, regelmatig onderhoud nodig. Met een lease ben je dan niet verantwoordelijk voor het repareren of vervangen van beschadigde apparatuur. Een lease-optie is vaak minder duur dan een eerste betaling voor een lening, en je kan je apparatuur ieder jaar bijwerken als je dat wilt. Dit houdt geld binnen je onderneming, maar heeft ook als bijkomend voordeel dat je de meest up-to-date apparatuur voor je leden kunt aanbieden.

Er zijn ook fiscale voordelen van leasen. Leasen is een vermogensrecht en kan aldus worden aangemerkt als ondernemingsvermogen. De huurkosten zijn dan ook volledig aftrekbaar van de winst, rekening houdende met een bijtelling voor het privégebruik.

Wanneer je huurt, ben je echter niet de eigenaar van de fitness apparatuur. Als je kosten moet terugverdienen, kan je je voorraad niet verkopen. Je zult de fitness apparatuur waarschijnlijk ook niet als activa op je balans kunnen claimen, hoewel sommige leaseovereenkomsten toestaan dat de apparatuur als activa wordt erkend.

Als je besluit dat een leaseovereenkomst geschikt is voor jouw onderneming, moet je je aan een regelmatig onderhoudsschema houden en de apparatuur schoon en schadevrij houden. Als je je niet aan de voorwaarden van je huurcontract houdt, loop je de kans op flinke boetes. Zorg er dus goed voor dat je de details en kleine lettertjes van de overeenkomst zorgvuldig doorneemt.

Kopen van fitnessapparatuur

Hoewel leasen voor sommigen kan werken, zijn er voordelen verbonden aan het aanschaffen van jouw eigen apparatuur. Als je van plan bent om je eigen apparatuur jarenlang achter elkaar te gebruiken en niet denkt dat je regelmatig moet updaten, dan is kopen wellicht de beste optie voor jouw onderneming.

Verschillende voordelen voor het kopen van je eigen fitness apparatuur zijn bijvoorbeeld:

  • Het levert een aanwinst voor je onderneming op.
  • Je kunt de apparatuur verkopen om upgradekosten te besparen.
  • Je kunt je eigen apparatuur aanpassen waar nodig.

Toch hebben veel eigenaren van een kleine onderneming vaak niet het kapitaal om deze bedragen in 1x vooraf te kunnen betalen. Dan is er altijd nog de mogelijkheid om een lening aan te vragen, en met dat geld de apparatuur alsnog zelf te kopen.

Denk goed na over je huidige en toekomstige apparatuur behoeften en hoe deze kunnen groeien met jouw onderneming. Het kopen van apparatuur is een grote investering, dus doe je onderzoek en denk er goed over na waar jij jouw onderneming jaren later ziet.

Het inrichten van een bestaande onderneming

Als je investeert in nieuwe apparatuur voor een bestaande onderneming, moet je eerst je visie goed in beeld krijgen. Zodat je duidelijke verwachtingen hebt over hoe jouw investering de onderneming positief zal beïnvloeden.

Bekijk dan vervolgens ook de bezettingsgraad. Als je meest populaire lessen en tijdvakken vol zijn en er veel wachtlijsten zijn, kan extra fitnessapparatuur helpen om je inkomsten te optimaliseren. Als je van plan bent om je aanbod uit te breiden, overweeg dan om nieuwe apparatuur te leasen, zodat je ze eerst kunt uitproberen voordat je volledig investeert. Een andere optie is ook nog om deels te leasen en het andere deel te kopen, 'best of both worlds'.

De beslissing om te kopen of leasen kan ontmoedigend aanvoelen. Maar door al je beschikbare opties zorgvuldig te overwegen, vindt je een aanpak die zinvol is voor jouw onderneming in elke groeifase.

Wat we doen

Legal

Installeer de app

Contact

info@workoutswizard.com +316 - 287 986 79

Locatie

Molenaarlaan 27 2678DG De Lier